In het tweede leerjaar A behouden we de abstracte en de concrete aanpak die je in het eerste leerjaar A leerde kennen. De basisvorming is in belangrijke mate gemeenschappelijk en dat zorgt ervoor dat je na het tweede leerjaar A nog alle kanten op kan. Het is de bedoeling dat je jezelf nog beter leert kennen zodat je op het einde van het tweede jaar een studierichting die bij je past.
Het leeratelier helpt je om inzicht te krijgen in hoe je eigenlijk die leerstof en opdrachten het best aanpakt nu het lestempo omhoog gaat en de leerstofgehelen groter worden. Je leert nadenken over wat je doet, kijken of dat goed gaat en je studiegedrag bijstellen als dat nodig is. Daarnaast staan we ook stil bij ‘leren kiezen’, want van het tweede naar het derde jaar ga je een echte studierichting kiezen.
Tijdens de werksessies van het Taallab ga je je woord- en tekstbegrip verder verstreken. De taalcoach gaat met jou aan de slag zodat je stappen vooruit kan zetten in je begrijpend lezen.
In het eerste leerjaar A ben je op verkenning gegaan en heb je misschien al een interesseveld gevonden dat je boeit en uitdaagt. Dat kan je verder zetten in een basisoptie in het tweede leerjaar A. Je gaat je vaardigheden en attitudes verder verdiepen in onderwerpen die jou interesseren. Tijdens dat tweede jaar ga je gedurende 5 uur per week projectmatig aan de slag binnen jouw interessegebied om zo nog beter te kunnen kiezen voor een studierichting in de tweede graad. Deze 5 lesuren zijn dus niet onderverdeeld in vakken.
BASISOPTIES:
Economie & organisatie
Latijn (alleen abstracte aanpak)
Maatschappij en welzijn
Moderne talen & wetenschappen
Moderne talen & wetenschappen
Sport
STEM-technieken
STEM-wetenschappen