Welkom in het SLC

Het beste in elke leerling naar boven halen

Samen op weg in de eerste graad

Welkom in het SLC

In het SLC streven we ernaar dat elke leerling zich goed voelt. Als je je goed voelt op school en je jezelf kan zijn, gaat het studeren vlotter. Dan heb je zin om te ontdekken, te verkennen en te ondernemen.

Onze school wil zorgen voor een warme en vlotte overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs. We zullen alles in het werk stellen om je op weg te helpen en je zal zien: het SLC wordt voor jou een veilige en vertrouwde plek.

We zoeken samen naar welke aanpak en welke inhouden jou het beste liggen. Je krijgt de tijd en de ruimte om jezelf beter te leren kennen en te groeien naar je eigen plekje in de maatschappij. Samen bouwen we jouw talenten uit en leren we je zelfstandig werken en meer verantwoordelijkheid opnemen in je leerproces.

Daarnaast zetten we ook in op jou sociale, culturele en sportieve ontwikkeling.

Er staat een heel schoolteam voor je klaar dat samen met jou aan de slag wil gaan binnen kwaliteitsvol en vernieuwend onderwijs, zodat je sterk staat in je studie, in je aanpak en in wie je bent!

SLC 2022-2023
Jezelf zijn
Elke jongere is uniek. Dat betekent dat we voor maatwerk proberen te zorgen. Er staat een heel schoolteam voor je klaar om samen met jou aan de slag te gaan binnen kwaliteitsvol en vernieuwend onderwijs, zodat je sterk staat in je studie, in je aanpak en in wie je bent.
Respect en waardering
Pestgedrag is niet op zijn plaats in het SLC en wordt ook niet geduld. Elke leerling moet zich goed kunnen voelen op school, zichzelf durven en kunnen zijn om zo te groeien als persoon en in zijn studeren. 10 bouwstenen versterken ons antipestbeleid doorheen het schooljaar en met diverse acties en initiatieven willen we een positief klimaat bevorderen en op die manier inzetten op het voorkomen van pestgedrag.
Breed zorgaanbod
In het SLC willen we voor alle leerlingen zorgen. Het hele schoolteam werkt aan een omgeving waar je jezelf kan zijn en waar je je goed kan voelen. Er is altijd wel iemand op wie je kan vertrouwen en die naar je verhaal wil luisteren met de nodige discretie. We zorgen met ons zorgbeleid ervoor dat iedereen zijn of haar plekje vindt binnen onze school. Samen kunnen we alles aan, ook als het even wat moeilijker gaat of als je even de weg kwijt bent. Indien nodig kan ook de stap gezet worden naar specifiekere ondersteuning.
Uitdagen en ondersteunen
We werken samen aan een open en positief schoolklimaat waarin elke leerling groeikansen krijgt. We dagen je uit in je leren en laten je groeien. Daarbij vinden we het belangrijk om de betrokkenheid, veerkracht en weerbaarheid van onze jongeren te verhogen.
Groeiruimte
We zoeken samen naar welke aanpak en welke inhouden jou het beste liggen. Je krijgt de tijd en de ruimte om jezelf beter te leren kennen en te groeien naar je eigen plekje in de maatschappij. Samen bouwen we jouw talenten uit en leren we je zelfstandig werken en meer verantwoordelijkheid opnemen in je leerproces: op weg naar de studiekeuze die bij jou past. Daarnaast zetten we ook in op jouw sociale, culturele en sportieve ontwikkeling.
Samen onderweg
We zorgen voor een warme en vlotte overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs. We zullen alles in het werk stellen om je op weg te helpen en je zal zien: al vlug wordt het SLC voor jou een veilige en vertrouwde plek.

Heb je een zoon of dochter die volgend schooljaar naar het eerste middelbaar gaat? Dan ben je van harte welkom tijdens onze BUBBELDAGEN. We tonen je graag waarvoor we staan in het SLC en laten je kennismaken met ons degelijk studieaanbod en onze eigen aanpak om het beste in elke leerling naar boven te halen. Wil je graag de school ontdekken tijdens een rondleiding en een persoonlijk gesprek? Dat Kan! Je kan inschrijven voor onze BUBBELDAGEN via deze link http://tinyurl.com/bubbeldagen2024 of via de QR-code.

5

Milo Thijs (1Aa8) is Limburgs kampioen hoogspringen geworden met een sprong van maar liefst 1m49! Een dikke proficiat, Milo! 🙌🥇

57
3 Comments

Heb je een zoon of dochter die volgend schooljaar naar het eerste middelbaar gaat? Dan ben je van harte welkom op onze INFOAVOND voor ouders op woensdag 31 januari in C.C. De Kimpel in Bilzen. We tonen je graag waarvoor we staan in het SLC en laten je graag kennismaken met ons degelijk studieaanbod en onze eigen aanpak om het beste in elke leerling naar boven te halen. Wil je graag aanwezig zijn tijdens de infoavond dan kan je inschrijven via deze link https://forms.office.com/r/k4dyidJHgC of via de QR-code. Wil je graag de school ontdekken tijdens een rondleiding en een persoonlijk gesprek? Ook dat kan! Je kan vanaf nu inschrijven voor onze BUBBELDAGEN via deze link http://tinyurl.com/bubbeldagen2024 of via de QR-code.

9
2 Comments

Matteo Giardini uit 2Ac6 werd op zondag 14 januari provinciaal kampioen op de veldcross voor de kadetten 1ste jaars. Proficiat, Matteo!

64
8 Comments
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic