Welkom in het SLC

Het beste in elke leerling naar boven halen

Samen op weg in de eerste graad

Welkom in het SLC

In het SLC streven we ernaar dat elke leerling zich goed voelt. Als je je goed voelt op school en je jezelf kan zijn, gaat het studeren vlotter. Dan heb je zin om te ontdekken, te verkennen en te ondernemen.

Onze school wil zorgen voor een warme en vlotte overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs. We zullen alles in het werk stellen om je op weg te helpen en je zal zien: het SLC wordt voor jou een veilige en vertrouwde plek.

We zoeken samen naar welke aanpak en welke inhouden jou het beste liggen. Je krijgt de tijd en de ruimte om jezelf beter te leren kennen en te groeien naar je eigen plekje in de maatschappij. Samen bouwen we jouw talenten uit en leren we je zelfstandig werken en meer verantwoordelijkheid opnemen in je leerproces.

Daarnaast zetten we ook in op jou sociale, culturele en sportieve ontwikkeling.

Elke jongere is uniek. Dat betekent dat we voor maatwerk proberen te zorgen.

Er staat een heel schoolteam voor je klaar dat samen met jou aan de slag wil gaan binnen kwaliteitsvol en vernieuwend onderwijs, zodat je sterk staat in je studie, in je aanpak en in wie je bent!

SLC 2022-2023
Jezelf zijn
Elke jongere is uniek. Dat betekent dat we voor maatwerk proberen te zorgen. Er staat een heel schoolteam voor je klaar om samen met jou aan de slag te gaan binnen kwaliteitsvol en vernieuwend onderwijs, zodat je sterk staat in je studie, in je aanpak en in wie je bent.
Respect en waardering
Pestgedrag is niet op zijn plaats in het SLC en wordt ook niet geduld.
Breed zorgaanbod
In het SLC willen we voor alle leerlingen zorgen. Het hele schoolteam werkt aan een omgeving waar je jezelf kan zijn en waar je je goed kan voelen. Er is altijd wel iemand op wie je kan vertrouwen en die naar je verhaal wil luisteren met de nodige discretie. We zorgen met ons zorgbeleid ervoor dat iedereen zijn of haar plekje vindt binnen onze school. Samen kunnen we alles aan, ook als het even wat moeilijker gaat of als je even de weg kwijt bent. Indien nodig kan ook de stap gezet worden naar specifiekere ondersteuning.
Uitdagen en ondersteunen
We werken samen aan een open en positief schoolklimaat waarin elke leerling groeikansen krijgt. We dagen je uit in je leren en laten je groeien. Daarbij vinden we het belangrijk om de betrokkenheid, veerkracht en weerbaarheid van onze jongeren te verhogen.
Groeiruimte
We zoeken samen naar welke aanpak en welke inhouden jou het beste liggen. Je krijgt de tijd en de ruimte om jezelf beter te leren kennen en te groeien naar je eigen plekje in de maatschappij. Samen bouwen we jouw talenten uit en leren we je zelfstandig werken en meer verantwoordelijkheid opnemen in je leerproces: op weg naar de studiekeuze die bij jou past. Daarnaast zetten we ook in op jouw sociale, culturele en sportieve ontwikkeling.
Samen onderweg
We zorgen voor een warme en vlotte overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs. We zullen alles in het werk stellen om je op weg te helpen en je zal zien: al vlug wordt het SLC voor jou een veilige en vertrouwde plek.

De examens staan voor de deur. Spannend! We wensen je alvast heel veel succes. Doe je best, zet hem op, geen stress, het gaat je lukken!

15

Themadagen 2B, creatief in de herfst

21

Ontmoetingsdagen eerstejaars in de Hoge Rielen

40

Sportdag tweedejaars💪

45
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2023 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic