Welkom in het SLC

Het beste in elke leerling naar boven halen

Samen op weg in de eerste graad

Welkom in het SLC

In het SLC streven we ernaar dat elke leerling zich goed voelt. Als je je goed voelt op school en je jezelf kan zijn, gaat het studeren vlotter. Dan heb je zin om te ontdekken, te verkennen en te ondernemen.

Onze school wil zorgen voor een warme en vlotte overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs. We zullen alles in het werk stellen om je op weg te helpen en je zal zien: het SLC wordt voor jou een veilige en vertrouwde plek.

We zoeken samen naar welke aanpak en welke inhouden jou het beste liggen. Je krijgt de tijd en de ruimte om jezelf beter te leren kennen en te groeien naar je eigen plekje in de maatschappij. Samen bouwen we jouw talenten uit en leren we je zelfstandig werken en meer verantwoordelijkheid opnemen in je leerproces.

Daarnaast zetten we ook in op jou sociale, culturele en sportieve ontwikkeling.

Er staat een heel schoolteam voor je klaar dat samen met jou aan de slag wil gaan binnen kwaliteitsvol en vernieuwend onderwijs, zodat je sterk staat in je studie, in je aanpak en in wie je bent!

SLC 2022-2023
Jezelf zijn
Elke jongere is uniek. Dat betekent dat we voor maatwerk proberen te zorgen. Er staat een heel schoolteam voor je klaar om samen met jou aan de slag te gaan binnen kwaliteitsvol en vernieuwend onderwijs, zodat je sterk staat in je studie, in je aanpak en in wie je bent.
Respect en waardering
Pestgedrag is niet op zijn plaats in het SLC en wordt ook niet geduld. Elke leerling moet zich goed kunnen voelen op school, zichzelf durven en kunnen zijn om zo te groeien als persoon en in zijn studeren. 10 bouwstenen versterken ons antipestbeleid doorheen het schooljaar en met diverse acties en initiatieven willen we een positief klimaat bevorderen en op die manier inzetten op het voorkomen van pestgedrag.
Breed zorgaanbod
In het SLC willen we voor alle leerlingen zorgen. Het hele schoolteam werkt aan een omgeving waar je jezelf kan zijn en waar je je goed kan voelen. Er is altijd wel iemand op wie je kan vertrouwen en die naar je verhaal wil luisteren met de nodige discretie. We zorgen met ons zorgbeleid ervoor dat iedereen zijn of haar plekje vindt binnen onze school. Samen kunnen we alles aan, ook als het even wat moeilijker gaat of als je even de weg kwijt bent. Indien nodig kan ook de stap gezet worden naar specifiekere ondersteuning.
Uitdagen en ondersteunen
We werken samen aan een open en positief schoolklimaat waarin elke leerling groeikansen krijgt. We dagen je uit in je leren en laten je groeien. Daarbij vinden we het belangrijk om de betrokkenheid, veerkracht en weerbaarheid van onze jongeren te verhogen.
Groeiruimte
We zoeken samen naar welke aanpak en welke inhouden jou het beste liggen. Je krijgt de tijd en de ruimte om jezelf beter te leren kennen en te groeien naar je eigen plekje in de maatschappij. Samen bouwen we jouw talenten uit en leren we je zelfstandig werken en meer verantwoordelijkheid opnemen in je leerproces: op weg naar de studiekeuze die bij jou past. Daarnaast zetten we ook in op jouw sociale, culturele en sportieve ontwikkeling.
Samen onderweg
We zorgen voor een warme en vlotte overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs. We zullen alles in het werk stellen om je op weg te helpen en je zal zien: al vlug wordt het SLC voor jou een veilige en vertrouwde plek.

Dit zijn de winnaars van de actuafinale. Afgelopen vrijdag vond de finale plaats tussen de best presterende leerlingen per klas van de actuatest. Deze drie toppers zijn de verdiende winnaars. Ieder van hen werd beloond met een leuke prijs. Proficiat!! 🥳💪🏼 Mare Walewyns 1Aa8, Lotte Geelen 2Ac2 en Casper Claes 1Aa9.

61
2 Comments

26
1 Comments

Wij zijn op zoek naar een halftijdse secretariaatsmedewerker voor schooljaar 2024-2025. Aanstellingsvoorwaarden - Je hebt bij voorkeur een bachelordiploma (of daarmee gelijkgesteld) - Je hebt een grote affiniteit met het onderwijs Kerntaken - Je maakt deel uit van het schoolteam. - Je werkt loyaal samen met het schoolteam en ondersteunt hen in hun werking. - Je taken staan in functie van de leerlingen. Je maakt tijd om te luisteren naar leerlingen en signalen op te vangen. - Je ondersteunt de werking van de school op organisatorisch en logistiek vlak. - Je staat in voor het onthaal van leerlingen, ouders en bezoekers - Je verzorgt het telefonisch onthaal. - Je verzorgt toezichten. - Je participeert samen met het team in het overnemen van opdrachten in afwezigheid van collega’s. - Je voert administratieve taken uit - Je neemt deel aan vergaderingen in functie van je opdracht. - Je draagt mee zorg voor kwaliteit en kwaliteitsverbetering. - Je bent bereid te professionaliseren rond onderwijsthema’s en thema’s verbonden aan de kerntaken van de job. Competenties - Je werkt graag met jongeren en je kan je in hun leefwereld inleven. - Je bezit organisatorische capaciteiten. - Je bent dynamisch en bezielend. - Je bent communicatief sterk. - Je kan zowel in team als zelfstandig werken. - Je bent stressbestendig. - Je hebt een degelijke kennis ICT. Verloning Je wordt aangesteld als opvoeder en wordt verloond in de passende salarisschaal. Voor meer info verwijzen we naar http://onderwijs.vlaanderen.be/nl Solliciteren We ontvangen graag zowel je CV als je motivatiebrief via mail naar slc.directie@sgsj.be en dat uiterlijk op 4 juli. Na beoordeling van de schriftelijke documenten worden de geselecteerde kandidaten vanaf 12 augustus uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De directie zal vervolgens op basis van alle gegevens een beslissing nemen en deze uiterlijk op 16 augustus aan alle belanghebbenden bekendmaken.

7

Onze leerlingen konden vandaag van een heerlijke en vooral gezonde lunch genieten🥬🥖🌯. Daarna konden ze tijdens de middagpauze healthy snacks kopen🍓🍌🍋. Gezond eten kan zeker ook lekker zijn!💪🏼🤩

62
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic