Welkom in IKSO!

Tweede en derde graad

Domeinen Maatschappij & Welzijn, STEM en Economie & Organisatie

Welkom

Kies je voor onze school, dan zijn we blij dat we met jou aan de slag kunnen gaan!

We willen je graag zien groeien, als leerling en als persoon. Je komt naar school om te leren, om nieuwe inzichten te verwerven, om vaardigheden onder de knie te krijgen maar ook om je eigen capaciteiten te versterken. Zo zien we je evolueren tot een persoon die zelfstandig in het leven kan staan.

onze troeven

groeien in leren
Je klasleraar gaat regelmatig met jou reflecteren over je manier van leren en over je doelen. Door gepaste feedback kan je jezelf bijsturen. Heb je nood aan leerhulp, dan bieden wij extra oefeningen of begeleiding aan of kan je gecoacht worden door onze leerbegeleider.
meer dan leren
Wij vinden JOU belangrijk... jou als totale persoon. Samen met jou gaan we aan de slag om dingen die een hindernis vormen (om goed te presteren of te functioneren), om te buigen tot mogelijkheden om sterker te worden. Met ons team streven we een plusvisie na. Via een actieve leerlingbegeleiding proberen we perspectief te bieden en beperkingen om te buigen tot mogelijkheden en kwaliteiten.
toekomstgericht leren
Wij stomen je klaar voor een toekomst die aansluit bij jouw capaciteiten en bij jou als persoon. Samen, leraar en leerling, bereiden we je voor op een beroep of op verder studeren.
een school in de wereld
We staan met onze school in de wereld en koppelen theorie aan praktijk door het echte leven binnen te brengen en op zoek te gaan naar boeiende ontmoetingen buiten school..
een school die durft
We staan open voor moderne communicatiemiddelen en vernieuwende leermethodes. Met beide voeten in de realiteit weken we in schoolteams de meest geschikte trajecten uit. En met een modern beleid als ruggensteun staan we bij elke innovatie sterk en wordt de inhoudelijke kwaliteit bewaakt.
een school die verder kijkt
IKSO treedt actief in dialoog met het regionale werkveld en hecht belang aan de aansluiting van ons onderwijs op de beroepen van morgen. Wij stimuleren onze leerlingen om nieuwe uitdagingen aan te gaan om te kunnen uitgroeien tot zelfbewuste jongeren.
IKSO-Hoeselt️ 1 maand geleden

Binnenkort is het zover, onze buitenlandse reizen! Ben jij benieuwd naar onze buitenlandse avonturen? Volg dan zeker deze Instagrampagina’s! #Iksohoeseltinhetbuitenland 🇨🇿 🇩🇪 🇫🇷 @ikso_hoeselt_praag 🇨🇿 @ikso_hoeselt_berlijn 🇩🇪 @ikso_hoeselt_parijs 🇫🇷 @ikso_hoeselt_erasmusplus 🇸🇪 🇲🇹

14
IKSO-Hoeselt️ 1 maand geleden

Afgelopen dinsdag zijn de leerlingen van 7HZ en 7 logistiek naar de interactieve beurs ‘Verruim je horizon! ‘ in Thor Central in Genk geweest. Zij vonden er volledige en objectieve informatie over de arbeidsmarkt en eventueel verdere opleidingen.

22
IKSO-Hoeselt️ 1 maand geleden

Voor een leuk project bij ons op school, zijn we op zoek naar 6 fruitkistjes. Wie o wie kan ons helpen? 🍀

8
3 Comments
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic

Kennismaken met de tweede en de derde graad?

Breng dan zeker een bezoekje aan de bovenbouwscholen en ontdek welke studierichting jou het meeste aanspreekt!