Heb je in het basisonderwijs moeilijkheden met de leerstof ervaren? Dan ben je van harte welkom in onze B-stroom. In het eerste leerjaar B krijg je nog meer de tijd om de overgang te maken van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs. De belangrijkste leerstof uit de lagere school wordt nog eens herhaald en nieuwe leerstof wordt op je eigen tempo aangebracht.
Kies je voor de B-stroom, dan kies je voor een praktische opleiding. Je leert vooral al doende en niet hoofdzakelijk uit boeken. Je zit in een kleine klasgroep en je krijgt meer persoonlijke begeleiding.
Heb je in het basisonderwijs geen getuigschrift behaald, dan kan je dit alsnog behalen op het einde van 1B. Heb je zeer goede resultaten in 1B, dan is ook een overstap naar 1A mogelijk. We motiveren en begeleiden je om je talenten te ontdekken en succeservaringen te beleven.
We werken in het eerste leerjaar B met een andere aanpak voor de vakken Nederlands en wiskunde. Omdat we weten dat niet elke leerling even snel leert, laten we je werken en leren op je eigen tempo en niveau. Heb jij je oefeningen goed begrepen en zelfstandig kunnen afwerken? Dan kan je aan de slag gaan met de moeilijkere oefeningen en op die manier tonen wat je al kan. Heb je voor deze vakken wat meer uitleg of ondersteuning nodig? Dat kan. Door de andere aanpak kunnen we meer op jouw maat werken en ga je meer leren.
Het Klasuur is een uurtje om samen met je klasleraar tijd te maken om sterker te staan in vaardigheden zoals lezen, de actualiteit volgen en erover praten, samen leren tijdens het spelen van gezelschapsspellen… of tijd te maken voor elkaar en samen te praten over wat er leeft in de klas.
Je vindt al aardig je weg op Instagram, Facebook, YouTube… maar lukt het je ook om handig gebruik te maken van software en apps? Op onze school ga je op een positieve manier met digitale vaardigheden aan de slag. Je groeit in je zelfstandig leren en werken. Op je eigen laptop ontdek je dat ICT kan helpen om eigen ideeën creatief vorm te geven, om informatie op te zoeken, te verwerken en te bewaren. Je kan je vaardigheden ook gebruiken om informatie aan anderen voor te stellen en te communiceren met elkaar. Tijdens Computerwijzer leer je de basisvaardigheden die je in de andere lessen of de uitdagingen zal toepassen.
In 1B doorloop je gedurende 2 lesuren per week 3 modules (Economie & communicatie, STEM, Wij in de maatschappij). Elke module duurt ongeveer 10 lesweken en neemt je mee op verkenning in de 3 basisopties die we in 2B aanbieden.
Soms vullen we de lesdag even helemaal anders in en werken we met verschillende leerkrachten aan één groot project, binnen één speciaal gekozen thema. Op die manier leren we op een leuke wijze veel bij.
Het leeratelier helpt je om inzicht te krijgen in hoe je de leerstof en opdrachten het best aanpakt. Je leert nadenken over wat je doet, kijken of dat goed gaat en bij te sturen als dat nodig is. We gaan samen met jou bespreken hoe je kan plannen en organiseren, je concentreren en je aandacht volhouden.
Samen huiswerk maken met een leerkracht die je op weg zet, dat helpt. Dit kan na school van 15.30 tot 16.30 uur in de computerklas. Zo heb je ook meteen ondersteuning bij online oefeningen of een ICT-opdracht. Samen leren we studeren!