2B Praktische aanpak

2de
jaar
1ste
jaar
Beeld
2
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
MAVO
2
Engels
1
Frans
2
Techniek
2
Natuur en ruimte
1
Nederlands (Flextraject)
3
Wiskunde (Flextraject)
3
Computerwijzer
1
Plusuur
1
Basisoptie
10

Basisopties

Wat je ook kiest, het tweede leerjaar B is een prima voorbereiding voor je latere keuze in de tweede graad.  Door aan de slag te gaan binnen de basisoptie(s) van jouw keuze leer je alvast heel wat van een bepaald studiedomein. Tien uur per week ga je immers jouw domein(en) uitdagend en projectmatig ontdekken.

BASISOPTIES:

Economie & organisatie (5u) + Maatschappij & welzijn (5u)

Maatschappij en welzijn (10u)

STEM-technieken (10u)

Plusuur

Het Plusuur is ook in 2B een extra uurtje om samen met je klasleraar tijd te maken om sterker te staan in vaardigheden zoals lezen, de actualiteit volgen en erover praten, samen leren tijdens het spelen van gezelschapsspellen… of tijd te maken voor elkaar en samen te praten over wat er leeft in de klas.

Computerwijzer

In het eerste jaar heb je tijdens Computerwijzer al ontdekt hoe ICT je kan helpen om informatie op te zoeken, te verwerken en te bewaren. Je leerde informatie aan anderen voor te stellen en digitaal te communiceren met elkaar. De basisvaardigheden die je leerde tijdens Computerwijzer ga je nu verder uitdiepen zodat je ze nog beter kan toepassen in de andere lessen en in je basisoptie. Daarnaast nemen we je ook mee in de wereld van de economie en de actualiteit want ook dan komen ICT-toepassingen van pas.

Studiebegeleiding

Intussen heb je de aanpak en organisatie van je schoolwerk al wat onder de knie, toch heb ook in dit tweede jaar nog wat stappen te zetten in je studiemethode. We bieden je dan ook in 2B de kans om dit samen met een studiebegeleider te doen.

Jij kiest voor het tweede leerjaar B
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic