Elektriciteit

3de
jaar
4de
jaar
Algemene vorming
Engels
2
2
Godsdienst
2
2
ICT
2
1
LO
2
2
Maatschappelijke vorming
3
3
Natuurwetenschappen
0
1
Nederlands
3
3
Wiskunde
2
1
Specifieke vorming
Elektriciteit
8
17
Montage
8
Arbeidsmarktgerichte finaliteit

Iets voor jou?

Ga je graag praktisch aan de slag en hou je van veel afwisseling? Ben je nieuwsgierig naar allerlei technologische toepassingen? Hou je ervan om je handen uit de mouwen te steken? Wil je kennismaken met een brede waaier aan technologische vaardigheden zoals elektriciteit, sanitaire installaties, (elektro-)pneumatica, voertuigen en demontage? Dan is de studierichting elektriciteit echt iets voor jou!

Wat leer je?

Elektriciteit is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit waarbij je kennis, onderzoek en voorbereiding in functie staan van de praktische uitvoeringen. Je gaat aan de slag met verschillende projecten. Zo maak je bijvoorbeeld een project rond een regenwaterpomp. Hier leer je leidingen en kranen monteren. Maar je leert ook bij over de materialen die in de projecten aan bod komen. In een ander project leer je bijvoorbeeld elektrische verbindingen te maken. Dit gebruik je om lichtschakelingen in een huisinstallatie te maken. Verder ga je ook machineonderdelen monteren en demonteren zoals in het project over het onderhoud van een fiets. Zo zal elk project jou de nodige kennis bijbrengen. Hierdoor krijg je een goede basiskennis om je voor te bereiden op een vervolgstudierichting van de derde graad.  Zo word je verder voorbereid op de werkvloer.

Als leerling ontvang je de nodige persoonlijke zorg, verder helpen we je met de organisatie van het leren.

Toekomstmogelijkheden?

Wat na de tweede graad?

Na de 2de graad kan je in onze school terecht in de studierichting Elektrische installaties of Sanitaire en verwarmingsinstallaties. Na het 6de jaar behaal je je diploma secundair onderwijs.

Wat na de derde graad?

Mogelijke extra beroepskwalificaties na het 6de jaar:

  • Elektrotechnisch installateur ( Elektrische installaties )
  • Vakman installatietechnieken ( Sanitaire en verwarmingsinstallaties )

Je merkt het ongetwijfeld al zelf: als je kiest voor deze arbeidsmarktgerichte finaliteit, dan kies je ervoor om na je middelbare studies te gaan werken. Je kan ook beginnen aan een graduaatsopleiding.

warm
innovatief
kwaliteitsvol
There are no headings in this document.
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2023 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic