Haarverzorging

5de
jaar
1ste
jaar
Algemene vorming
Godsdienst
2
Engels
1
Frans
2
LO
2
Maatschappelijke vorming
2
Nederlands
2
Wiskunde
2
Specifieke vorming
Haar- en schoonheidsverzorging (incl. werkplekleren)
18
Complementair gedeelte
Artistieke vorming
1
Arbeidsmarktgerichte finaliteit

Iets voor jou?

Droom je ervan om later in een kapsalon te werken of start je liever een eigen zaak? Ben je handig en creatief en heb je zin om praktisch aan de slag te gaan? Wil je klanten goed advies geven, een verzorgd uiterlijk bezorgen en groeien in je sociale en communicatieve vaardigheden?

Zijn knippen, brushen, kleuren en feestkapsels je ding? Haarverzorging is dan de geknipte studierichting voor jou.

Wat leer je?

Haarverzorging is een praktische studierichting in de arbeidsfinaliteit. We vullen de aangeleerde kennis en vaardigheden uit de tweede graad aan met:

  • Technieken te verfijnen en uit te diepen door de complexiteit ervan te verhogen, nieuwe materialen te gebruiken of kapsels te ontwerpen en te realiseren.
  • Communicatieve (en commerciële) vaardigheden ontwikkelen om een klant te informeren en te adviseren over stijl, haarverzorgingen en –producten.
  • Klantenadministratie en organisatie van het kapsalon.

Toekomstmogelijkheden?

Na het zesde jaar haarverzorging kan je aan de slag op de arbeidsmarkt met je beroepskwalificatie als kapper. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs.

Je kan nadien kiezen voor een beroepsgerichte specialisatie en een bijkomende beroepskwalificatie door het volgen van een zevende jaar Secundair- na- secundair (Se-n-se):

  • Kapper- stylist (beroepskwalificatie kapper- stylist)

Naast een Se-n-se kan je na het zesde jaar ook een graduaatsopleiding volgen. Ook het zevende jaar algemene vorming (voorbereiding voor professionele bachelor) behoort tot de mogelijkheden.

Coaching op maat van elke leerling
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic