Industriële ICT

5de
jaar
1ste
jaar
Algemene vorming
Aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
2
Geschiedenis
1
Godsdienst
2
LO
2
Natuurwetenschappen
1
Nederlands
2
Professioneel functioneren
1
Wiskunde
4
Specifieke vorming
Industriële ICT
15
Industriële sturingen
Netwerken
Programmeren
Computersystemen
Dubbele finaliteit

Iets voor jou?

In deze studierichting leer je hoe je ICT kan gebruiken om industriële processen te optimaliseren, te beveiligen en te automatiseren. Je leert zowel over de hardware als de software die nodig zijn om computers en machines met elkaar te laten communiceren. Je leert ook hoe je problemen kan oplossen, projecten kant beheren en klanten kan adviseren.

Wat leer je?

In deze studierichting krijg je een brede en praktische vorming in verschillende domeinen van de ICT. Je leert onder andere programmeren en verschillende programmeertalen en – technieken om software te ontwikkelen voor diverse toepassingen.  Je leert ook hoe computers werken en hoe je ze kunt configureren. Je leert computers verbinden met netwerken en randapparatuur en je leert hoe je computersystemen kunt integreren in industriële processen.

In onze school leggen we extra nadruk op programmeren, computersystemen en wiskunde. Je krijgt veel praktijkopdrachten en projecten waarbij je zelfstandig of in groep aan de slag gaat.

Toekomstmogelijkheden?

Met een diploma “Industriële ICT” heb je veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je kan werken in verscheidene ICT gerelateerde jobs, eventueel ook als programmeur van industriële sturingen.

Je kan ook verder studeren na het behalen van je diploma. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een professionele bachelor of een academische bachelor in een verwante richting zoals Elektronica-ICT, Informatie of Toegepaste informatica.

Warm, innovatief, kwaliteitsvol
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic