Mechatronica

5de
jaar
6de
jaar
Algemene vorming
Aardrijkskunde
1
1
Engels
2
2
Frans
2
2
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
LO
2
2
M'ij
1
1
Natuurwetenschappen
2
Nederlands
3
3
Wiskunde
4
4
Specifieke vorming
Mechatronica
12
14
- Elektriciteit/elektronica
- Fysica - mechanica
- Fysica - elektriciteit
- Sturingen
- Mechatronische systemen
Doorstroomfinaliteit

Iets voor jou?

Ben je gefascineerd door technologie en wetenschap? Wil je weten hoe dingen werken en hoe je ze kunt verbeteren? Hou je van onderzoeken, experimenteren en ontwerpen? Hou je van uitdagingen, afwisseling en teamwork?
Dan is de studierichting Mechatronica iets voor jou!

Wat leer je?

In deze studierichting leer je de basisprincipes van mechanica, elektriciteit, elektronica, informatica, industriële ICT en automatisering. Je leert ook hoe je deze kennis kunt combineren om mechatronische systemen te ontwikkelen. Mechatronische systemen zijn slimme machines die zelfstandig kunnen werken en reageren op hun omgeving. Denk bijvoorbeeld aan industriële robots, drones, zelfrijdende auto’s.

In de projecten ga je in groepjes aan de slag om oplossingen te ontwikkelen voor de, uit het leven gegrepen, uitdagende opdrachten. Je leert hoe je een mechatronisch systeem kunt ontwerpen, bouwen en testen. Je leert ook hoe je microcontrollers kunt programmeren om het systeem aan te sturen. Je leert ook hoe je sensoren en actuatoren kunt gebruiken om het systeem te laten communiceren met de buitenwereld. Je gebruikt moderne technologieën, zoals computers, microcontrollers (Arduino, Raspberry, …), PLC’s, 3D-printers en de lasercutter.

In de studierichting “Mechatronica” ontwikkel je niet alleen je technische vaardigheden, maar ook je creativiteit, probleemoplossend vermogen, samenwerken en communiceren. Je leert ook hoe je veilig en milieubewust kunt werken met machines en materialen. Je leert ook hoe je rekening kunt houden met de wensen van de klant en de gebruiker.

Toekomstmogelijkheden?

Wat na de derde graad?

Als je kiest voor de studierichting Mechatronica, dan kies je voor een spannende en toekomstgerichte opleiding die je voorbereidt op een veelbelovende carrière.

Met deze studierichting kun je verder studeren in het hoger onderwijs (PBA) in verschillende richtingen, zoals mechatronica, elektromechanica, robotica of industriële automatisering.

Ben je klaar om je passie voor techniek en machines te volgen? Schrijf je dan nu in voor de studierichting Mechatronica!

Warm, innovatief, kwaliteitsvol
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic