Sport

3de
jaar
4de
jaar
Algemene vorming
Aardrijkskunde
1
1
Engels
2
2
Frans
2
2
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
ICT
1
1
M'ij (blik op mijn wereld)
1
1
Natuurwetenschappen
2
1
Nederlands
4
4
Wiskunde
3
3
Specifieke vorming
Bewegingsdoelen
8
8
Sportwetenschappen
3
4
Sport en pedagogisch handelen
2
2
Dubbele finaliteit

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam en in psychologie? Wil je werken aan je sportieve vaardigheden maar je ook op technisch en tactisch vlak verbeteren? Vind je een gezonde levensstijl belangrijk en ben je geïnteresseerd in de relatie tussen natuurwetenschappen en beweging? Zou je graag inzicht verwerven in de psychologische en pedagogische aspecten van het begeleiden van sport en beweging en hecht je belang aan competenties als samenwerken en efficiënt communiceren? Dan is de studierichting Sport wellicht iets voor jou. In deze studierichting leer je heel wat beroepscompetenties, maar je krijgt ook een brede basis om in het hoger onderwijs aan de slag te gaan.

Wat leer je?

Sport is een studierichting in de dubbele finaliteit waarbij je kennis en vaardigheden afwisselt. Er zijn 8 bewegingsdomeinen die je doorloopt dus een brede interesse is zeker vereist!  Maar de studierichting Sport bestaat uit meer dan bewegingsdoelen. Er wordt aandacht besteed aan de relatie tussen bewegen en wetenschap en ook het psychologisch aspect wordt onderzocht.

  • Sport – bewegingsdoelen: Je maakt kennis met een brede waaier aan sporten en ontwikkelt gelijktijdig een gezonde en actieve levensstijl.
  • Sport – persoonsdoelen: Bij het sporten leer je samenwerken en communiceren. Je ontwikkelt een positief zelfbeeld.
  • Wetenschap en sport: Je ontdekt de relatie tussen fysica en sport maar ook tussen anatomie en sport.
  • Sport en pedagogisch handelen: Als je later sportactiviteiten wilt begeleiden, heb je zeker ook psychologische inzichten nodig. Hoe kan je bv. de sporter motiveren om te blijven sporten?

Professioneel functioneren: hierbij gaan we aan de slag met leren leren en helpen we je groeien in je sociale vaardigheden.

Toekomstmogelijkheden?

Na de derde graad heb je beroepscompetenties verworven waarmee je als sport- en spelleider aan de slag kunt gaan. Je hebt voldoende voorkennis om verder te studeren als professionele bachelor in studiegebieden die sport en bewegen combineren. Ook opleidingen in de gezondheidszorg of het onderwijs behoren tot de mogelijkheden. Ben je geïnteresseerd in opleidingstrajecten die fysieke paraatheid vereisen zoals bij brandweer, politie of leger het geval is, dan is de studierichting Sport zeker ook een goede optie voor jou?

Warm, innovatief, kwaliteitsvol
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic