Technologische wetenschappen en engineering

5de
jaar
6de
jaar
Algemene vorming
Aardrijkskunde
1
1
Biologie
1
Engels
2
2
Frans
2
2
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
LO
2
2
M'ij
1
1
Nederlands
3
3
Wiskunde
8
8
Specifieke vorming
Technologische wetenschappen
11
12
- Fysica-mechanica
- Fysica-elektriciteit
- Chemie
- Project engineering
Doorstroomfinaliteit

Iets voor jou?

Ben je gefascineerd door technologie en wetenschap? Wil je weten hoe dingen werken en hoe je ze kunt verbeteren? Hou je van onderzoeken, experimenteren en ontwerpen?
Dan is de sterk wiskundige studierichting “Technologische wetenschappen en engineering” iets voor jou!

Wat leer je?

In deze studierichting leer je de basisprincipes van natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde en informatica. Je leert ook hoe je deze kennis kan toepassen om technische problemen op te lossen en innovatieve projecten te realiseren. Je maakt kennis met verschillende domeinen van de technologie, zoals elektriciteit, elektronica, mechanica, energie, materialen, robotica. Je leert ook hoe je technische documentatie kunt lezen, schrijven en presenteren.

In de engineeringlessen werk je in groepjes aan boeiende opdrachten. Je leert hoe je een technisch ontwerp kan maken, een prototype kan bouwen en testen en een verslag kan schrijven. Je gebruikt moderne technologieën, zoals computers, sensoren, microcontrollers en 3D-printers.

In de studierichting “Technologische wetenschappen en engineering” ontwikkel je niet alleen je technische vaardigheden, maar ook je creativiteit, kritisch denken, samenwerken en communiceren. Je leert ook hoe je ethisch en duurzaam kan omgaan met technologie en de impact ervan op de samenleving.

Toekomstmogelijkheden?

Wat na de derde graad?

Als je kiest voor de studierichting “Technologische wetenschappen en engineering”, dan kies je voor een uitdagende en veelzijdige opleiding die je voorbereidt op een boeiende toekomst.

Met deze studierichting kan je verder studeren in het hoger onderwijs in verschillende richtingen, zoals ingenieurswetenschappen, industriële wetenschappen, toegepaste wetenschappen of informatica.

Ben je klaar om je passie voor technologie en wetenschap te volgen?
Schrijf je dan in voor de studierichting “Technologische wetenschappen en engineering”!

Warm, innovatief, kwaliteitsvol
Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic