onderwijsconcept

ons onderwijsconcept

  • dat doelgericht onderwijs mogelijk maakt 
  • dat het maximale  uit elke leerling haalt 
  • dat met inzet van digitale leermiddelen het onderwijs van de toekomst in onze scholengemeenschap waarmaakt.  
leren in eigen handen nemen
We zetten samen met jou stappen vooruit in je leren. We versterken je in je studie-aanpak waardoor het leren vlotter gaat en je zin hebt om te ontdekken, te verkennen en te ondernemen. We geven ruimte aan verschillende leerwegen om tot eenzelfde leerdoel te komen. Zo streven we ernaar je eigen leerproces in handen te nemen.
samen leven
We bieden je een warme leef-, leer- en werkomgeving. We richten ons op je talenten en mogelijkheden en gaan samen op weg om jouw toekomst richting te geven. We vinden het belangrijk dat je je goed kan en mag voelen. Elk teamlid steunt jou hierin.
een professionele schoolcultuur
Samen gaan we leren en professionaliseren. Je wordt begeleid door een schoolteam dat voortdurend werkt aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo kan je in je groeiproces steeds rekenen op een team met expertise.
school in de wereld
We zijn een open school waarin je levensecht leert. We creëren een krachtige leeromgeving door de samenleving binnen te brengen en de leerrijke wereld buiten onze school te exploreren. Zo sta je met beide voeten in de dynamische wereld.
denken in mogelijkheden
We gaan met jou in dialoog. We bieden jou leer- en groeikansen waarbij fouten deel uitmaken van je leren. In leerlingencontacten benoemen we je leerwinst, je groei- en ontwikkelpunten en laten we je nadenken over je leerproces.

Benieuwd naar wat HGI allemaal te bieden heeft?

Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic