Pedagogisch project

Welkom in het SLC!

In het Sint-Lambertuscollege werken we graag aan een warme omgeving waarin jullie allemaal welkom zijn. De school is er voor jullie. Met respect en waardering als basis, proberen we ervoor te zorgen dat iedereen zich op school goed voelt. We willen samen met jullie, je ouders en het volledige schoolteam, school maken.

Omdat we weten dat elk van jullie uniek is, met eigen specifieke interesses, kwaliteiten en talenten, bieden we je ruimte om te groeien. De school gaat met jou op zoek naar je sterktes en helpt je om die uit te bouwen. Je zal dan ook kunnen meestappen in een intensief traject over studiekeuze dat je helpt bij de verdere oriëntering in je studieloopbaan.

Als school garanderen we kwaliteitsvol onderwijs in een professionele omgeving. Omdat niet elk van jullie nood heeft aan dezelfde aanpak, worden methodes aangepast. We zorgen daarom voor een zo goed mogelijke studiebegeleiding waarin we je uitdagen en ondersteunen. Samen gemotiveerd aan de slag gaan, helpt bij het ontdekken van wie je bent en verwerken van wat je gaat studeren.

Elke leerling heeft zorg nodig. Wij willen die aan jullie allemaal geven door een breed zorgaanbod voor iedereen. Daar waar extra hulp nodig is, proberen we voor maatwerk te zorgen. Je moet immers jezelf kunnen zijn en kansen krijgen om je te ontplooien.

We verwachten dan ook een steeds grotere verantwoordelijkheid van je. Uiteindelijk groei je naar een plek in de maatschappij. Als school leggen we graag samen met jou een stuk van die weg af, steunend op christelijke waarden. Respect en zorg plaatsen we daarbij centraal.

Om dit te kunnen waarmaken zetten we in op communicatie met alle betrokkenen en staan we open voor vernieuwing. We willen een school zijn die voortdurend in ontwikkeling is en daardoor jullie de beste zorg en vorming kan blijven geven.

Het beste in elke leerling naar boven halen

SLC, iets voor jou?

Ons schoolteam staat klaar om samen met jou aan de slag te gaan binnen kwaliteitsvol en vernieuwend onderwijs.

Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic