Laptop in de klas

digisprong

Digitale vaardigheden zijn van groot belang in deze tijd. Daarom maken we samen de DIGISPRONG en bieden je alle kansen om mee te stappen in modern, eigentijds onderwijs.

Iedere leerling zal via de laptop leren werken in de klas. We passen digitale leermiddelen toe in ons onderwijs, maar steeds in combinatie met andere werkvormen. Samen leren we je hoe je op een goede en correcte manier omgaat met de digitale tools.

digisprong: laptop in de klas

onze visie

je eigen laptop
Als je als leerling over een eigen laptop beschikt, heeft dat een grote meerwaarde. Je kan tijdens het leren informatie opzoeken en raadplegen. Je leert kritisch nadenken over geraadpleegde bronnen. Bovendien leer je al doende omgaan met verschillende computerprogramma’s.
blended learning
Onze school kiest voor een combinatie (‘blending’) van verschillende leerstijlen. Door de afwisseling tussen het werken met de laptop in een digitale leeromgeving en het gekende lesgeven stimuleren we diversiteit in het aanbod van leerstof en afwisseling in de manier van leren.
mediawijs
Je doorloopt als leerling een proces om mediawijs te worden. Welke site is betrouwbaar? Wat zijn de digitale gedragsregels? Wat moet ik doen bij nare ervaringen op het internet? Dit zijn vragen waarop je de antwoorden zal krijgen en leren toepassen in je schoolloopbaan, maar ook daarna.

praktisch

 • hoe voorzien in je persoonlijke laptop?
  Voor de aanschaf van jouw persoonlijke laptop kan je via de firma The Rent Company een laptop huren/leasen (maandelijkse aflossingen) of kopen. Wil je graag meer info? Contacteer ons dan gerust.
 • de batterij
  Je laadt je batterij elke avond thuis op, zodat je de lesdag met een volledig opgeladen batterij kan starten. Is je batterij snel leeg? Met het servicepakket van The Rent Company zal je batterij gratis omgeruild worden voor een nieuwe. Je kan je laptop op school niet opladen!
 • extra accessoires 
  Je bent vrij om een muis of andere accessoires aan te schaffen.
  Het is wel belangrijk om ‘oortjes’ te voorzien zodat je tijdens de les andere leerlingen niet stoort.
 • veiligheid eerst!
  Je laptop is je persoonlijk bezit, leen hem nooit uit.
  Berg je laptop steeds veilig op na gebruik (locker of boekentas) en gebruik steeds de bijgeleverde beschermhoes. De laptop mag niet overnachten op school.
 • laptopprotocol
  Voor concrete afspraken voor het gebruik van je laptop op school verwijzen we je graag naar ons laptopprotocol. Je vindt het als bijlage bij het schoolreglement.

TISJ, misschien iets voor jou!

Wij zijn de geknipte STEM-school voor handige Harry's, wiskundeknobbels en (actieve) wetenschappers.

Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt
Winterstraat 12
3740 Bilzen
© 2024 Scholengemeenschap Sint-Jozef Bilzen-Hoeselt - Alle rechten voorbehouden
website door Webmatic